PERHATIAN: Khas untuk anda yang nak laksanakan ibadah aqiqah dan qurban tapi risau dengan covid-19.

Pendaftaran Ibadah Korban Akan Dibuka

MAI KORBAN by PROTAZ X RISDA

Nak Sertai Ibadah Korban Di Tanah Air?

Sempurnakan ibadah Korban anda dengan menyertai program Mai Korban By Protaz dengan kerjasama RISDA dengan serendah RM899 untuk satu bahagian. Daging Korban anda akan diagihkan kepada fakir miskin yang memerlukan.

Dilema Melaksanakan Ibadah Korban Di Luar Negara

Ibadah Korban merupakan sunat muakkad yang dituntut dan digalakkan bagi mereka yang berkemampuan. Namun begitu, ada yang ingin melaksanakan ibadah qurban namun menghadapi masalah berikut:

Adakah anda tergolong dalam senarai diatas?

Memperkenalkan

Mai Korban by Protaz

Mai Korban By Protaz merupakan program Korban di tanah air. Program ini bertujuan untuk membantu dan mempermudahkan urusan anda untuk melaksanakan ibadah korban. Daging korban anda akan diagihkan kepada fakir miskin dengan baik. 

MANFAAT

Mengapa Anda Perlu Sertai Kami?

Pakej Korban Yang Berpatutan

Pakej Korban kami hanyalah RM899 untuk satu bahagia. Dan RM5500 Seekor. Harga ini sudah termasuk kos pengurusan dan penghantaran.

Proses Pendaftaran Yang Mudah

Kini pendaftaran ibadah Korban lebih mudah. Anda boleh mendaftar secara online. Segala urusan Korban akan diuruskan oleh pihak kami.

Telus, Amanah dan Boleh Dipercayai

Kami berpegang kepada kepercayaan dan amanah yang telah anda beri kepada kami. Segala urusan adalah telus dan tanpa was-was.

Pusat Sembelihan Yang Diiktiraf Kerajaan

Pusat sembelihan kami mempunyai sijil dan pengiktirafan yang sah daripada kerajaan Malaysia. Dan kami mempunyai wakil yang memantau proses penyembelihan dilakukan dengan baik tanpa menzalimi binatang.

Kerjasama Dengan Badan Kerajaan

Ibadah Korban dilaksanakan di dalam negara pada tahun ini telah mendapat sokongan dan kerjasama penuh dari Pihak RISDA dengan kebenaran menggunakan fasiliti dan Lembu yang dibekalkan oleh RISDA .

Sijil Plak Dan Video Sembelihan

Setiap peserta akan mendapat sijil yang telah disahkan oleh Pihak Risda dan Video Sembelihan daripada pihak Protaz International sebagai tanda penghargaan dan kepercayaan anda kepada kami.

Cenderahati Istimewa Untuk anda

Plak Sijil

Setiap peserta akan mendapat sijil kayu sebagai tanda penghargaan

Video Sembelihan

Video Sembelihan akan diberikan selepas hari tasyrik

Flow

Gerak Kerja Ibadah Korban By
PROTAZ x RISDA

PENGESAHAN PENDAFTARAN

  • Status pengesahan pendaftaran akan di hantar melalui Whatsapp/Telegram
  • Nombor Tagging lembu akan diberi selepas pengesahan pendaftaran

PLAK SIJIL

  • Plak Sijil dan Video akan dihantar secara berperingkat dan dimaklumkan melalui Emel/Whatsapp.

*Peserta mempunyai pilihan untuk upgrade Sijil kepada Sijil Premium yang lebih kualiti dan tebal dengan tambahan RM60.

STATUS KORBAN

  • Maklumat tarikh dan status penyembelihan Korban akan dihantar melalui WhatsApp/Telegram

HUBUNGI KAMI

  • Sebarang permasalahan pendaftaran, sijil atau perubahan info, anda boleh terus menghubungi pegawai khidmat pelanggan kami di Whatsapp

Daftar Ibadah Korban bersama Kami Sekarang!

Kami hanya menawarkan pakej Korban Lembu sahaja buat masa ini

Harga Pakej

RM 849

Satu Bahagian

RM 4,900

Satu Ekor

Harga ini tertakluk kepada baka dan berat lembu, sekiranya Tuan/Puan berhasrat untuk membeli baka dan berat lembu yang berlainan. Sila Hubungi Customer Happiness Department Kami.

PERINGATAN 1: SETIAP 1 BAHAGIAN HANYA UNTUK 1 NAMA SAHAJA.

Sekiranya anda ingin membuat ibadah Korban lebih dari seorang, sila membuat pendaftaran/tempahan yang baru untuk setiap seorang penama.

PERINGATAN 2: PASTIKAN ANDA ISI MAKLUMAT BORANG DENGAN NAMA PENUH DAN ALAMAT YANG TEPAT.

Pihak kami tidak bertanggungjawab atas kesalahan sijil sekiranya anda tidak mengisi atau salah mengisi nama atau lain-lain maklumat.

Daftar Sekarang!

DAFTAR SATU BAHAGIAN DI SINI

DAFTAR SATU EKOR DI SINI

Jaminan

100% Tanpa Risiko

Pihak kami sangat menitik beratkan amanah dan ketelusan dalam perkhidmatan kami. Oleh sebab itu anda tidak perlu risau dan ragu-ragu untuk menyertai ibadah korban bersama kami.

FAQ

Segala urusan tidak akan terkesan. Hanya jadual ibadah qurban sahaja yang perlu kami pantau.

Kami ambil maklum bahawa Korban di kawasan sendiri lebih afdal.

Namun ini adalah inisiatif dan juga alternatif yang kami tawarkan. Kerana secara realitinya, di pasca pendamik ini lebih ramai rakyat negara kita yang lebih memerlukan. Bukankan Memuliakan Jiran itu adalah tuntutan dalam agama? 

Kami memegang kepada pandangan dimana ibadah Korban TIDAK BOLEH diniatkan @ penama bagi orang yang telah meninggal dunia MELAINKAN diwasiatkan. Namun, anda boleh buat ibadah Korban atas nama sendiri, ataupun penama yang masih hidup. Dan anda boleh sedekahkan pahala ibadah Korban anda kepada mereka yang telah meinggal dunia.

Telah menjadi amalan umat Islam mewakilkan penyembelihan korban kepada pihak tertentu, sama ada pihak masjid, tukang sembelih atau syarikat tertentu.

Maka mewakilkan penyembelihan korban kepada pihak lain adalah suatu yang dibenarkan oleh agama.

Sembelihan Korban lembu menjadi pilihan utama di Malaysia. Saya memilih pusat penyembelihan tertentu yang menepati kepada kualiti dan kriteria penyembelihan saya sendiri. Dan pusat penyembelihan yang saya pilih ini hanya membuat penyembelihan lembu. 

Insyallah di masa akan datang, saya akan usahakan untuk mencari pusat penyembelihan kambing yang memenuhi standard dan kualiti yang saya tetapkan dari segi kebersihan, hak penjagaan binatang Korban dan mengikut sunnah semampu yang boleh.

Bila Korban di Malaysia, sesetengah orang tidak petah menyebut sesetengah nama orang, terutama nama-nama moden yang tiada asal usul dari nama sahabat atau para nabi. Maka ada nama-nama yang tidak disebut dengan betul ketika sembelihan berlaku. Masyarakat kita salah faham bahawa sekiranya lafaz nama tidak disebut dengan betul maka ibadah Korbannya tidak sah. Itu adalah tanggapan yang SALAH. Allah lebih tahu orang yang berniat Korban, maka niat awal ketika membuat keputusan untuk melakukan Korban itu yang utama.

Sebutan nama di dalam video adalah untuk bukti bahawa adanya penyembelihan berlaku ke atas nama peserta tersebut.

Ya. Plak Sijil diberikan secara percuma kepada sesiapa sahaja yang mendaftar korban dengan kami

Mai Korban by PROTAZ x RISDA

Jangan tunggu sehingga pendaftaran ditutup. Jika tidak, anda terpaksa tunggu lagi setahun untuk melaksanakan ibadah Korban. 

© Protaz International Sdn Bhd (1317688-M) Copyright 2022. All Rights Reserved.