Pendaftaran Silver Seat kini dibuka semula! Daftar Sekarang!

Hari
Jam
Minit
Saat

Nak Lancar Baca Surah Lazim Dalam Masa 2 Hari?

Saya ada cara “SHORTCUT” untuk anda Lancar Surah Lazim melalui Workshop yang menggunakan teknik

HILP

Anda Mungkin Tergolong Dalam Golongan Di Bawah

Tak tahu pun Muqaddam tu apa

Tak pernah belajar Muqaddam/Iqra'

Pernah belajar Muqaddam tapi tak habis

Pernah belajar Muqaddam dulu tapi tak faham apa pun

Belajar Muqaddam habis tapi bila baca surah lazim/pendek stuck

Baca surah lazim lancar, tapi sebutan masih tak tepat

Paling kritikal, anda mempunyai semua ciri-ciri di-atas

Sekarang Anda Ada 2 Pilihan

Pilihan Pertama

Gunakan Time Machine untuk patah balik zaman kanak-kanak dan belajar semula Muqaddam. 

Pilihan Kedua

Sedar diri, buang rasa malu, berpijaklah di bumi yang nyata, tarik nafas panjang-panjang, tahan, lepaskan..

Kalau dah buang nafas lama tu, jom belajar ilmu Muqaddam yang telah diberi nafas baru melalui teknik “HILP” yang sesuai untuk orang muda atau berumur melalui…

Intensive Muqaddam Workshop
(IMW)

Apa Itu (IMW) Intensive Muqaddam Workshop?

Intensive Muqaddam Workshop ni adalah sebuah bengkel yang akan berlangsung selama 2 hari yang membawakan teknik pembelajaran Muqaddam orang dulu-dulu, tapi dengan memberi nafas baru dengan teknik pembelajaran yang lebih berkesan dipanggil sebagai…

HIGH IMPACT LEARNING PROCESS
(HILP)

Dengan teknik HILP, insyallah dalam Intensive Muqaddam Workshop anda takkan tertidur, sebab dalam Workshop ini akan memerlukan komitmen dan penglibatan anda secara aktif.

Dan di Protaz, kami selalu menggunakan teknik ini kesannya pada anak murid sangat luar biasa.

Apa Yang Akan Anda Belajar di IMW?

1. Mengenal sebutan sebenar huruf-huruf arab yang yang jarang orang kita belajar.

2. Menguasai huruf berbaris, sabdu, serta mati sebagai asas untuk mengeja huruf-huruf Quran.

3. Mengenal pasti huruf bertempo, iaitu huruf mad serta rentak bacaan bila melibatkan huruf mad.

4. Melatih sebutan huruf berbaris sesuai dengan makhraj dan sifatnya.

5. Mengamalkan asas tips menyebut huruf bagi golongan pemula.

6. Memahami teknik vokal arab pada huruf-huruf hijaiyyah yang berbaris dan bertanwin.

7. Elak daripada melakukan kesalahan-kesalahan umum yang ramai orang buat ketika membaca Quran.

8. Mengetahui teknik sebenar belajar dan mengajar Muqaddam yang kita warisi dari orang-orang zaman dahulu.

9. Memperbaiki sebutan-sebutan kalimah Al-Quran yag biasa orang salah sebut pada surah-surah lazim.

10. Mengetahui dan memahami asas bunyi dengung serta teori-teori berkaitan dengannya.

Siapa Yang Perlu Sertai IMW?

Orang yang Buta Al-Quran

Orang yang nak mahir sebutan huruf dengan cepat (Shorcut)

Orang yang baru nak belajar Muqaddam

Orang yang tak pernah belajar Muqaddam/Iqra

Orang yang dah lama tinggal Al-Quran dan nak mula baca Quran balik.

Persediaan awal untuk anda mahir baca Surah Lazim/Pendek dengan betul sebelum bertalaqqi dengan Guru lain di luar sana

Orang yang bosan duduk di rumah semasa PKP, nak merentas negeri ke Nilai tak boleh sebab kita bukan artis, maka sangat digalakkan join IMW untuk tambah ilmu.

Ustaz Uwais Qorny. Kalau trainer tak join, siapa nak ajar anda semua nanti?

Apa Perubahan Yang Anda Perlu Expect Pada Diri Anda Selepas IMW?

Anda akan lebih yakin untuk sertai mana-mana program Al-Quran

Anda dah tak malu nak sertai mana-mana kelas Al-Quran selepas tamat PKP

Anda tahu huruf penting dalam surah Fatihah yang perlu diberi perhatian dan penekanan

Intensive Muqaddam Workshop (IMW) Akan Berlangsung Pada

31 Julai & 1 Ogos 2021
di Platform Zoom Live

Intensive Muqaddam Workshop (IMW) akan disampaikan secara Live menerusi platform ZOOM. Anda boleh mengakses seminar secara Online dengan menggunakan laptop, desktop, tablet atau smartphone di mana-mana sahaja.

Untuk menjadikan sesi kita lebih berimpak dan berinteraktif, anda juga boleh menggunakan fungsi chat’ untuk berinteraksi semasa seminar berlangsung.

Pendaftaran Gold Seat dan Silver Seat Kini Dibuka Semula!

Pendaftaran Silver Seat Akan
Tamat Lagi

Hari
Jam
Minit
Saat

SILVER

Early Bird RM 97
Super Saver RM 197
Normal Price
RM 297

Pra-Pakej

E-Workbook (Download)

Akses Intensive Muqaddam Workshop

Hardcopy Workbook

Pen DailyQuran

Bonus Workshop: Group Coaching bersama Uwais Qorny

GOLD

Early Bird & Super Saver RM 497
Normal Price
RM 497

Pra-Pakej

E-Workbook (Download)

Akses ke Intensive Muqaddam Workshop

Hardcopy Workbook

Pen DailyQuran

Zoom Video Participation (Terhad kepada 1000 peserta pertama)

Bonus Workshop: Group Coaching bersama Uwais Qorny pada 4 Julai 2021, 2.30 pm- 5.00 pm

Last Call Pendaftaran Akan Tamat Lagi

Hari
Jam
Minit
Saat

Daftar Sekarang!

FAQ

INTENSIVE MUQADDAM WORKSHOP ini adalah sebuah bengkel yang akan berlangsung selama 2 hari yang membawakan teknik pembelajaran Muqaddam orang dulu-dulu, tapi dengan memberi nafas baru dengan teknik pembelajaran yang lebih berkesan dipanggil sebagai (HILP). (HILP)- adalah teknik yang memerlukan komitmen dan penglibatan anda secara aktif didalam program ini.

Pendaftaran dibuka pada 18 Jun 2021, 10.00 malam, dengan harga GOLD SEAT (RM397) dan SILVER SEAT (RM197). Tetapi disebabkan ada kesilapan teknikal oleh pihak Ustaz Uwais maka harga untuk SILVER SEAT menjadi (RM97) pada malam itu sahaja. Dan PROMO ini terhad sehingga 12.00 malam dan kemudian harga akan dinaikkan. 

Ya. Program ini akan ada siaran ulangan. Tarikh siaran ulangan tersebut akan ditentukan kemudian. Siaran ulangan akan dibuat satu kali sahaja.

Program IMW sesuai untuk peringkat umur 12 tahun ke atas.

Tidak. Program ini lebih kepada:

  • Mengenal sebutan sebenar huruf-huruf arab yang jarang belajar.
  • Menguasai haruf berbaris, sabdu, serta mati.
  • Kenal pasti huruf bertempo, contoh huruf mad dan rentak bacaan bila melibatkan huruf mad.
  • Melatih sebutan huruf berbaris (makhraj dan sifatnya).
  • Memahami teknik vokal arab pada huruf hijaiyyah berbaris dan bertanwin.Mengetahui asas-asas bunyi dengung serta teori-teori berkaitan dengannya.

Ya.Setakat ini program ini hanya menggunakan platform ZOOM sahaja.

Ya. Boleh.Tetapi, Pastikan anda mempunyai akses untuk email tersebut, kerana kami tidak bertangggungjawab sekiranya anda mengalami kesulitan semasa menyertai program ini nanti.

Jadi, seeloknya sila buat email sendiri dan daftar menggunakan email sendiri untuk penyertaan program kerana link zoom untuk program IMW akan diberikan pada email yang didaftarkan sahaja.

PERINGATAN, anda perlu pastikan aplikasi zoom sudah didownload di handphone/PC/Tab anda untuk kelancaran proses program.

Sangat sesuai kerana dalam program IMW ini, Ustaz Uwais akan mengajar teknik mudah pembelajaran yang boleh anda turunkan kepada anak-anak anda nanti.

Perlukan Bantuan?
© Protaz International Sdn Bhd (1317688-M) Copyright 2021. All Rights Reserved.

DISCLAMER: Program “Intensive Muqaddam Workshop” ini direka bagi mengisi masa terluang peserta dengan program-program kerohanian dan ilmiah secara atas talian. Walaupun usaha sebaiknya telah diambil untuk mengekalkan Privasi Pelanggan, Intensive Muqaddam Workshop tidak memberikan jaminan dalam hal ini untuk segala maklumat yang dikomunikasikan oleh dan antara peserta dalam program ini. Kejayaan peserta memperbaiki mutu bacaan Al-Quran serta meningkatkan ilmu-ilmu agama mereka juga merupakan hasil daripada beberapa faktor termasuklah niat peribadi, usaha dan kerja keras yang berterusan, motivasi dan tekad.